Recept volgens de schijf van vijf!
Leestijd: 4 minutenBloemkoolcurry met kikkererwten
Een gezonde voeding is erg belangrijk en kan invloed hebben op de gezondheid! Bij Oedeem en Fysiotherapie Jansen willen wij bijdragen aan jullie gezondheid door middel van het delen van dit recept.
Informatie: voor 2 personen, hoofdgerecht, bereidingstijd: 30+ minuten, vegetarisch, bevat weinig zout, past in een dieet met een verhoogd cholesterol, geschikt voor mensen met diabetes, vrij van gluten en vrij van ei (Voedingscentrum, n.d. -a).
Ingrediënten
– 150 gram rijst
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– 3 cm gember
– een halve bloemkool
– 3 tomaten
– 200 gram kikkererwten
– olijfolie
– 2 theelepel garam masala
– 1/2 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel chilipoeder
– 100 ml halfvolle melk
-100 ml water
Voedingswaarden per persoon
Energie |
645 kcal |
Vet |
15 gram |
Waarvan verzadigd vet |
4 gram |
Koolhydraten |
90 gram |
Waarvan suikers |
15 gram |
Vezels |
20 gram |
Eiwit |
25 gram |
Zout |
0,5 gram |
Bereidingswijze
(1) Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
(2) Snijd de ui en knoflook fijn en rasp de gember
(3) Snijd de bloemkool in roosjes en de tomaten in kleine blokjes
(4) Laat de kikkeren uitlekken en spoel ze af
(5) Verwarm een scheutje olie in een pan en fruit de ui tot hij zacht is
(6) Bak de knoflook en de gember een minuutje mee
(7) Voeg de tomaten toe, bak deze tot ze zacht zijn en pureer dan het tomatenmengsel met een staafmixer
(8) Voeg de kruiden, bloemkool, halfvolle melk en het water toe en kook dit geheel 10 minuten tot de bloemkool gaar is
(9) Voeg als laatste de kikkererwten toe en warm deze op
(10) Serveer de curry met de rijst